REZERVIRAJ ZDAJ

Prit’ probat

od 18:00 do 21:00

Vsak petek nam bodo izbrani slovenski proizvajalci in dobavitelji predstavili vrhunska vina in tradicionalne žgane pijače.

Nej ti ne bo nerodn, nč se nazaj držat. Kr prit’ probat …

Vsak petek bodo v našem prekrasnem ambientu izbrani slovenski proizvajalci in dobavitelji predstavili vrhunska vina in odlične tradicionalne žgane pijače. Dogodek bo potekal na našem čudovitem vrtu, pr’ kuriš. V primeru slabega vremena se srečamo v notranjosti hotela.

Z nami bodo:

petek, 01. 07.: Vinska klet Frelih

Vinska klet Frelih se nahaja v zgornje savskem vinorodnem okolišu. Sončna lega, kvalitetna zemlja in ugodna klima so najbolj primerni za rast tradicionalnih trt za pridelavo cvička. Že desetletja imajo tradicijo pridelavo grozdja in donegovanje vin najboljših kakovosti. Poleg cvička so posebnosti še peneča se vina, donegovana po tradicionalni metodi, in vina, zorena v posebnih hrastovih sodih-barrique.

petek, 08. 07.: Krucefix

Krucefix je unikatna družinska destilarna, locirana v vasi Križe na Gorenjskem. Vse sestavine nabirajo ročno na pobočjih okoli Begunjščice, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp na nadmorski višini med 1000 in 1900 metrih.

petek, 15. 07.: Vina Frešer

Ljubezen do zemlje, narave in vinske trte je vkoreninjena že v sedmo generacijo družine Frešer. Vse od leta 1832 pridne roke s toplino, nežnostjo in strastjo skrbijo za vsako kapljico iz katere se rodi vino. Že od takrat se Frešerjevi zavedajo, da je kakovost vina najpomembnejša, ob tem pa ne pozabljajo na naravo, s katero in od katere živimo. Pri delu zato uveljavljajo naravne metode vzgoje vinske trte, ekološko kmetovanje pa hkrati zagotavlja boljšo kakovost vin in prepoznaven stil, ki bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne mednarodne kupce.

petek, 22. 07.: Lintvern

Družinska kraft pivovarna iz Bohinja, znana predvsem po pivih Jezernik, Lintvern, Polesnjak in Bohinjski Čatež. Ali ste vedeli, da so njihova piva poimenovana po bohinjskih legendah? Na primer pivo Lintvern je poimenovano po legendi o  lintvernu – troglavem zmaju. Da je tudi sam okus legendaren pa le prit’ probat.